Carte Blanche Paradox Tilburg – Pau Li Liem, Harmen Fraanje, Pascal Vermeer & Svante Henryson

Tilburg, The Netherlands

Muziekpodium Paradox

Een carte blanche concert in Paradox Tilburg waarvoor ik drie fantastische muzikanten uit heb genodigd: Harmen Fraanje op piano, Pascal Vermeer op drums en de Zweedse cellist Svante Henryson.

Eens per seizoen geeft Paradox een carte blanche aan een talentvolle, veelbelovende muzikant. Afgelopen jaren was die eer weggelegd voor musici als Sanne Rambags, Stef Joosten en Sjoerd van Eijck. Dit jaar is het de beurt aan de jonge vocaliste Pau Li Liem. Voor deze gelegenheid heeft zij een prachtig kwartet samengesteld dat verder bestaat uit pianist Harmen Fraanje, slagwerker Pascal Vermeer en de Zweedse cellist Svante Henryson.

Harmen Fraanje behoeft weinig introductie. Hij was jarenlang actief in de Tilburgse jazzscene en is inmiddels wereldwijd een veelgevraagd pianist. In januari 2024 bengt hij een duoalbum met Arve Henriksen uit op het prestigieuze ECM label, waarop hij ook al te horen was met het trio van de Noorse bassist Mats Eilertsen. Verder is hij actief met het trio Reijseger / Fraanje / Sylla en maakt hij deel uit van de groep Fugimundi met verder gitarist Anton Goudsmit en trompettist Eric Vloeimans. Pascal Vermeer is al jaren een veelgevraagd drummer. Zo toert hij momenteel met Dick de Graaf, Eric Vloeiman’s Hotspot en Akasha.

Meest verrassend is de keuze van de Zweedse cellist Svante Henryson. Hiermee komt één van Zwedens meest interessante musici naar Tilburg. Opgeleid als contrabassist en spelend in orkesten maakte hij tegelijkertijd studio-opnamen met Stevie Wonder, Elvis Costello en Ryan Adams. Hij trok de wereld over als bassist in de band van de wereldberoemde neoklassieke metalgitarist Yngwie Malmsteen. In zijn eigen Svante Henryson Quartet spelen topmusici als Jon Balke (piano), Anders Jormin (contrabas) en Audun Kleive op slagwerk.

In haar zangpartijen combineert Pau Li Liem de kracht van melodieuze songs met atmosferische, vocale improvisaties. Eerder al trad ze op tijdens festivals als Make It! en November Music.

Pau Li Liem vocalen, Harmen Fraanje piano, Svante Henryson cello, Pascal Vermeer slagwerk

Venue Details

Telegraafstraat 62
Tilburg, 5038 BM
The Netherlands
013-5432266